En man håller en jordig planta i sina händer.
Slutdatumet för det här evenemanget har passerat.

Inspirationskväll: Solidaritetsbaserat jordbruk

Är du intresserad av odling och självförsörjning? Välkommen till en inspirerande kväll om grönsaksodling och andelsjordbruk med Joel Holmdahl från Rikkenstorp andelsjordbruk.

Rikkenstorps andelsjordbruk startade 2016 utanför Grängesberg i Dalarna och drivs av Joel Holmdahl och Maria Danielsson. Andelsjordbruket är på ca 3000 kvm till ca 40 andelar eller 80 personer med leveransperiod från slutet av maj till slutet av februari. En långsiktig vision med andelsjordbruket är att nå året runt. Odlingssystemet bygger på fasta bäddar och att störa jorden så lite som möjligt.

Joel är också engagerad i Andelsjordbruk Sverige sedan 2016 samt håller utbildning i andelsjordbruk och agroekologi vid Karlskoga folkhögskola. Joel är aktiv i Nordbruk, som är den svenska grenen av La via Campesina, en global organisation för småskaliga producenter med över 200 miljoner medlemmar.

Evenemanget är kostnadsfritt och vi bjuder på kaffe/te, smörgås och kaka.

Anmälan sker till info@voxnadalen.org senast 23 september.

Aktiviteten finansieras av Svenska Lantbruksveckans fond till projekt som främjar de gröna näringarnas ställning i samhället.

Välkommen!

Information

Datum: 25 sep 2024
Tid: 18.30 - 20.00
Plats: Bollnäs församlingshem
Adress: Norra kyrkvägen 2, Bollnäs
Pris: Gratis

Arrangör: Biosfärområde Voxnadalen tillsammans med Hälsinglands utbildningsförbund, Therese Trädgårdsmat, Föreningen MatVärden och forskningsprogrammet Mistra Miljökommunikatio
E-post: info@voxnadalen.org
Webbplats: ovanaker.se/boendeochmiljo/klimatochmiljo/biosfaromradevoxnadalen.947.html
Facebook: facebook.com/biosfarivoxnadalen
Instagram: instagram.com/biosfaromradevoxnadalen/

Senast uppdaterad