Flygbild över Celsiusparken.

Gamla Celsiusskolan F-6 blir Celsiusparken!

Ett medborgarförslag från tre initiativtagande ungdomar blir verklighet. Området där den gamla skolan Celsius F-6 stod är på god väg att bli Celsiusparken.

Första etappen är nu slutförd. Det har gjorts nya gång- och cykelvägar igenom parken, installerats ny belysning som harmonierar med övriga celsiusområdet och monterats stolar och bord. Det har blivit ca 4000 kvadratmeter nya gräsytor och förberetts för ett 20-tal nya träd som kommer att planteras löpande framöver när möjlighet finns till det.

Där det fortfarande är en grusyta, där gamla bollplanen och lekplatsen var förut, såddes i förra veckan ängfröer som förhoppningsvis kommer att ge 400 kvadratmeter blomstrande äng i framtiden för att gynna biologisk mångfald och pollenatörer.

Parkeringen i norra delen är också färdigställd, vilket möjliggör fler parkeringsmöjligheter i centrala delarna av Edsbyn.

Vi ser fram emot stegvis ytterligare utveckling av området med att göra parken ännu mer trevlig att vistas i. Extra roligt är det att ett medborgarförslag från tre initiativtagande ungdomar lett fram till något så trevligt som detta, säger Mikael Östling, driftchef på Ovanåkers kommun.

Senast uppdaterad