Joel Strandell, Alfta GIF Fotboll

Joel Strandell, Alfta GIF Fotboll

Nya fotbollsplaner i Alfta

Nu är det dags att fortsätta arbetet med fotbollsplanerna i Alfta. Förutom att anlägga nytt gräs på den befintliga planen planeras det för en ytterligare fotbollsplan anpassad för ungdomsverksamhet.

Det var under sommaren 2023 som arbetet med att lägga om gräset vid fotbollsplanen i Alfta påbörjades. Under arbetets gång upptäcktes stora stenblock i underlaget. Arbetet pausades för att hitta ett kostnadseffektivt sätt att slutföra arbetet på då det skulle bli för kostsamt att gräva ur fotbollsplanen.

Förslaget från en geoteknisk undersökning är att istället för att gräva bort stenarna fylla på uppåt, att lägga på massor i stället för att gräva ur. Det arbetet kommer påbörjas nu under hösten.

Alfta GIF Fotboll är en förening som har en växande ungdomsverksamhet. Därför planerar kommunen för att bygga en ytterligare fotbollsplan vid Forsparken, en så kallad 9-mannaplan, för främst ungdomsverksamhet.

Fotbollsplanen i Alfta har länge varit i behov av en upprustning så det känns bra att det äntligen blir av även om det blev både dyrare och mer komplicerat än vi hade trott. Ungdomsverksamheten i Alfta har ökat och fotbollen är förutom en bra idrott även en viktig mötesplats för social samvaro och gemenskap. Det här är en del av satsningen på området kring Forsparken, säger kommunstyrelsens ordförande Yoomi Renström (S).

Joel Strandell, Alfta GIF Fotboll:

Det känns jättekul att vi nu äntligen kommer vidare i arbetet med fotbollsplanen på Forsparken. Att det parallellt i processen går att få till ytterligare en gräsplan för att möta vår förenings ökade behov av träningsytor för ungdomsfotboll, känns också riktigt bra. Det kommer bli ett uppsving för hela vår verksamhet.

Senast uppdaterad