Flera av de nyplanterade träden i Öjeparken har ryckts upp. Nu kommer de inte att sättas tillbaka.

Upprepad skadegörelse av parkmiljöer

Under sommaren har Gata- och parkavdelningen jobbat med att utveckla parkmiljöerna i både Alfta och Edsbyn. I Öjeparken har det planterats träd för att skapa en lummigare miljö och i Agnesparken i Alfta planterades prydnadsgräs och blommor. Nu har båda parkerna utsatts för upprepad skadegörelse.

Träden som planterades i Öjeparken har vid flera tillfällen ryckts upp och kastats bort. Vid senaste tillfället hade fem av träden rivits upp från sina planteringar och kastats iväg, stolparna som var uppsatta för att stötta de nyplanterade träden hade kastats i vattnet. Med anledning av den återkommande skadegörelsen så kommer nu inga nya träd att planteras på platsen där träden tidigare suttit.

I juni planterades det även blommor och prydnadsgräs vid Agnesparken i Alfta. Där har stora delar av planteringen blivit uppriven och sedan kastad i fontänen.

Vi har flera gången försökt skapa ett trevligare område i bland annat Öjeparken genom att bland annat plantera fler träd. Nu kommer vi inte plantera fler på grund av förstörelsen. Vi är väldigt ledsna för det som skett, säger Malin Svedberg, Gatuavdelningen

Senast uppdaterad