![Ovanåkers kommuns logotyp](/images/200.340cf8a7177d2e8ff5280e5/1615201051025/Ny_logga_Ovanaker_stor_farg.png)
Utskrift från www.ovanaker.se
2024-07-27
![Libabröd med za'atar ligger på en skärbräda i ett kök.](/images/200.f79ca6918464149bc8f653/1670251832062/DSC02109_2_webb.jpg)
Mayyadas libabröd med za’atar
Ingredienser
- Libabröd
- Olivolja,
- Za’atar*
*Färdig za’atar köps på t.ex. “arabiska affärerna eller Willys. Mayyadas egen za’atar-blandning består av torkad timjan, torkad oregano, rostade sesamfrön, salt och sumac (köps på t.ex. ICA).
Gör så här
- Pensla libabrödet rikligt med olivolja, antingen genom att dra isär brödet i två delar och pensla mellan dem, eller genom att pensla på toppen av brödet.
- Strö på rikligt med za’atar på olivoljan, massera gärna in det så det sitter bra.
- Vik tillbaka den delade delen, eller vik brödet dubbelt om du penslat på toppen av det.
- Stek brödet i en stekpanna på spisen, eller om du har en “äldre” spis kan du steka det direkt på stekplattan. Det går även bra att grilla det i ugnen på 225 grader i 10 minuter.
Brödet passar bra:
- att äta som frukost,
- som tillbehör till varmrätter eller sallader,
- att doppa i olika röror, oljor och såser
- som en av smårätterna vid meza (helt enkelt vid alla tillfällen egentligen, både vid fest och vardag).