![Ovanåkers kommuns logotyp](/images/200.340cf8a7177d2e8ff5280e5/1615201051025/Ny_logga_Ovanaker_stor_farg.png)
Utskrift från www.ovanaker.se
2024-07-27
![Morotskaka.](/images/18.129fc465180ca371429bfff/1654172989707/El2%2002%20webb%20beskuren.jpg)
Foto: Christian Olars.
Morotskaka med kaffesump
Kakan
- 2 ägg
- 1,5 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl neutral olja
- 3 dl finrivna morötter
- 2-3 msk kaffesump
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjölet med bikarbonat, bakpulver, kanel och vaniljsocker.
- Rör ner i smeten.
- Tillsätt olja, morötter och kaffesump.
- Häll smeten i en smord och bröad form.
- Grädda i 35-40 minuter i 170 grader.
Glasyren
- 50 g mjukt smör
- 50 g färskost
- 2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- Vispa smör, florsocker och vaniljsocker.
- Tillsätt färskosten och vispa ihop.
- Bred glasyren på den avsvalnade kakan.