Kontakt
Libabröd med za'atar ligger på en skärbräda i ett kök.

Mayyadas libabröd med za’atar

Ingredienser

  • Libabröd
  • Olivolja,
  • Za’atar*

*Färdig za’atar köps på t.ex. “arabiska affärerna eller Willys. Mayyadas egen za’atar-blandning består av torkad timjan, torkad oregano, rostade sesamfrön, salt och sumac (köps på t.ex. ICA).

Gör så här

  1. Pensla libabrödet rikligt med olivolja, antingen genom att dra isär brödet i två delar och pensla mellan dem, eller genom att pensla på toppen av brödet.
  2. Strö på rikligt med za’atar på olivoljan, massera gärna in det så det sitter bra.
  3. Vik tillbaka den delade delen, eller vik brödet dubbelt om du penslat på toppen av det.
  4. Stek brödet i en stekpanna på spisen, eller om du har en “äldre” spis kan du steka det direkt på stekplattan. Det går även bra att grilla det i ugnen på 225 grader i 10 minuter.

Brödet passar bra:

  • att äta som frukost,
  • som tillbehör till varmrätter eller sallader,
  • att doppa i olika röror, oljor och såser
  • som en av smårätterna vid meza (helt enkelt vid alla tillfällen egentligen, både vid fest och vardag).

Senast uppdaterad