Kontakt

Saffranskrabbelurer
(10-15 st)

En artikel ur Tycker om Ovanåker.

  • 1 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 g saffran (1 kuvert)
  • 2 ägg
  • Smör att steka i & strösocker att doppa dem i

Gör så här

Gör med fördel iordning smeten hemma. Blanda alla ingredienserna i en bunke och rör om till en jämn smet. Häll sedan smeten i en burk.

Använd två skedar för att klicka ut smeten i lagom klickar i stekpannan. Smeten flyter sedan ut, så lägg inte klickarna för tätt.

Passa dem noga så att de inte bränns. På stekhäll över öppen eld kan det vara svårt att justera temperaturen på samma sätt som exempelvis ett friluftskök. Elda försiktigt med små stickor för att enklare kunna justera temperaturen på stekhällen. De går också bra att steka inomhus i en vanlig stekpanna.

När saffranskrabbalurerna är färdiga är det bara att doppa dem i strösocker och njuta av dem samtidigt som man myser vid elden.

Glöm inte bort myset! Det är en perfekt stund att få tillsammanstid och stanna upp i den stress som annars för många kännetecknar den här tiden fram till jul.

Senast uppdaterad