Publicerad 2024-09-02

Hur kan vi samarbeta för mer lokala livsmedel i Hälsingland?

Att främja lokal livsmedelsförsörjning och civil beredskap är en samägd utmaning, och kräver samägda lösningar från jord till bord. Därför bjuder vi nu in aktörer från hela livsmedelskedjan att delta i en seminarieserie i fem delar om gemensamma framtidsvisioner för mera självförsörjning av livsmedel i Hälsingland.

Först ut att stå i fokus är primärproducenten!

Någon drar upp morötter ur ett morotsland.

Foto: Niklas Stagvall, bildarkiv Ovanåkers kommun.

Seminarie 1 - Primärproducenten

Fira Äpplets dag och inled Beredskapsveckan med oss.
Dagen till ära samlas vi på Lillbros Gård som är en småskalig fruktodling i Hälsingland. Här blir vi guidade av ägarna Sareidah och Joakim Hildebrand.

Deltar gör också Joel Holmdahl som driver Rikkenstorp Andelsjordbruk i Grängesberg tillsammans med sin familj.

25 september, kl. 9.30 - 16.00

Lillbros gård i Arbrå.

Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på fika och lunch av lokala råvaror.
Anmälan krävs och sker till info@voxnadalen.org eller via telefon 0271-574 24.
Vi behöver din anmälan senast den 21 september.

Seminarieserien genomförs med stöd från Svenska Lantbruksveckans fond till projekt som främjar de gröna näringarnas ställning i samhället.

Målgrupp: primärproducenter, verksamma inom livsmedelsförädling, storkök, restaurang och dagligvaruhandel, intresseorganisationer samt politiker och tjänstemän (exempelvis kostchef, beredskaps-, miljömåls- eller upphandlingsansvarig).

Välkomna!

Hela programmet för dagen hittar du här. Pdf, 1.6 MB.