Brand i byggnad i centrala Edsbyn - uppdaterad kl. 12.33

Under natten till söndagen utbröt en brand i ett hus på Långgatan i Edsbyn. Inledningsvis fanns det en oro för att elden skulle sprida sig till närliggande byggnader, men den faran är nu avvärjd. Ingen person har kommit till skada.

Uppdaterad 2024-10-06 kl. 12.33

Långgatan är avstängd förbi området. Trottoaren kommer vara framkomlig men vägen avstängd, Svevia kommer leda om vägen med orangefärgad markering.

Om man får obehag av ex. röklukt i sitt boende eller skada på ex. bilen så kontaktar man det egna försäkringsbolaget.

Det finns ingen överhängande fara för rasrisk men för säkerhets skull sätts stängslet upp med marginal. Allmänheten ska inte vara innanför avspärrningen.

Uppdaterad 2024-10-06 kl. 09:52

Representanter från kommunen kommer finnas tillgängliga på Pingstkyrkan till kl. 10.
Ett informationsnummer, 0271-579 00, har öppnat för personer att ringa vid frågor och oro.

Uppdaterad 2024-10-06 kl. 09.32

Delar av Långgatan spärras av. X-trafiks bussar kör via Västergatan.

Uppdaterad 2024-10-06 kl. 09:14

Det kommer pyra i brandresterna i flera dagar men ingen brandspridningsrisk. Man låter det brinna ut under kontrollerade former. Under söndagen kommer staket att sättas upp och personal vara verksam med uppföljning av sanering.

Det som kommer hända nu är att en saneringsfirma kommer för att stängsla in runt området. De kommer hantera rök och vattenskador, även i närliggande, påverkade fastigheter. Försäkringsbranschens restvärdesledare har varit i kontakt med fastighetsägare i närområdet.

Polisen spärrar av för att göra en teknisk undersökning.

Huset där branden utbröt var ett flerfamiljshus med lokaler för olika typer av verksamheter. Ingen person har kommit till skada av branden. Några boende i närliggande fastigheter evakuerades.

Senast uppdaterad