Ta cykeln till naturen

Bara runt hörnet hittar du flertalet fina cykelleder, stigar och motionsspår där det finns cykling för alla nivåer. Oavsett om du är nybörjare på cykelsadeln eller om du trampat stigcykling i många år så finns här något för alla, såväl stigar i terrängen som grusade gångvägar i centrum.

Leder för cykling runt om i Ovanåkers kommun:

  1. Kygelvallen - För alla åldrar och nivåer
    Här hittar du bland annat en MTB-bana på 6 km som utgår från motionsanläggningen Kygelvallen. Rolig och varierande led som går på mestadels single-track genom skogen. Markerad med Cykla Hälsingland "blå skyltar" och svarta pilar. Cykel-spåret är välcyklat och består till mestadels av single-track. Vissa steniga passager förekommer och därför är leden graderad till blå svårighet. På kygelvallen hittar du även "Kygelpumpen" som är en bana för de minsta, här kan det lätt bli många varv!
  2. Vikenbanan
    Ett MTB-spår markerat med blå pilar. Tävlingsbana för XC Hälsingecupen. Klassad som blå led inom MTB. Vissa svårare passager förekommer, men överlag en mycket fin och rolig cykelstig. OBS! Går mestadels på vandringsled, så iakta försiktighet och lämna företräde och visa hänsyn till de som går.
  3. Homnabanan/Stenatjärnarna
    Lovordad MTB-banan i skogarna söder om Edsbyn. Här bjuds du på rullstensåsar, jätteflyttblock, tallskogar och magiska vattenspeglar. Perfekt bana både för stora och små cyklister som älskar stigcykling när den är som bäst.

Senast uppdaterad