Företagsbesök - Linbageriet

För de boende i och runt kommunen börjar Linbageriet i Alfta bli ett självklart besöksmål under både veckodagar och helger.
Men turister och förbipasserande har också hittat in till det trivsamma bageriet intill väg 50.
Under somrarna är det faktiskt mestadels turister och boende utanför kommunen som besöker detta bageri, konditori och café.

I samband med att pandemin chockade landet drog Sofie Bosson igång Linbageriet i Alfta. ”En olycklig tajming” hade många entreprenörer tänkt,

men för den nyblivna företagaren var det inga konstigheter.

”Det var nog inget negativt med det, jag visste ju inte om något annat” berättar Sofie samtidigt som hon berättar vidare om uppstartsfasen:

”Jag började verkligen från scratch, helt utan kapital, och började köpa in någon möbel här och någon maskin där. Att företaget skulle växa så fort var inget jag vågade tro”

Att verksamheten växt kan vi skriva under på. Totalt arbetar fyra personer heltid under veckorna och under helgerna förses ytterligare fyra personer med arbete.
I somras var man totalt tolv personer som arbetade på Linbageriet.

Men en genomtänkt struktur där så många som möjligt ska lära sig så mycket som möjligt har man fått till en rotation och variation där man turas om att

utföra de olika sysslorna. På så vis anser Sofie att arbetsuppgifter aldrig hinner bli tråkiga, dessutom blir man mindre sårbara vid tillexempel oplanerad frånvaro.

Sedan en tid tillbaka förser hon åtta Ica-butiker med Linbageriets pizzadeg, bakad på surdeg med mjöl från Hallens Kvarn i Kilafors.
Framåt ser Sofie framför sig att hon utvecklar konceptet där mer och mer av bageriets produkter baseras på lokala råvaror, något hon verkligen brinner för.

Besök www.linbageriet.se Länk till annan webbplats. eller, ännu hellre, konditoriet om du vill upptäcka mer.

Vi tackar Sofie för att vi fick komma och önskar stort lycka till!

Medverkande från kommunen var:

Yoomi Renström – Kommunstyrelsens ordförande

Hans Jonsson – Kommunalråd

Patrik Bossen – Barn- och utbildningsnämnden

Andreas Kissner – Oppositionsråd

Stefan Jonsson – Arbetsmarknads- och näringslivschef

Fredrik Persson - Näringslivsutvecklare

Senast uppdaterad