Kontakt

Med en ständig fot i köket

Text: Johannes Göthlund. Foto: Niklas Stagvall.

När vi möter Christoffer Karlström så ringer telefonen för fullt. Att den flitige
entreprenören från Voxnabruk har många bollar i luften är tydligt och han
får klicka bort flera samtal samtidigt som vi sätter oss ner i foajén på Edsbyns
Hotell för att stjäla en timme från hans späckade schema.

Edsbyns Hotell har länge varit en viktig samlingspunkt för både turister, affärsresande och bybor. När Christoffer tog över driften för drygt ett år sedan fick hotellet nytt liv, med en personlig touch som gör det mer inbjudande för både gäster och lokalbefolkning. Christoffer, med sin bakgrund som kock och entreprenör, såg framförallt möjligheten att äntligen få arbeta i ett stort och bra kök. Inom en månad efter kontakten med fastighetsägaren var avtalet på plats.

Hotellet har totalt 29 rum, varav nio renoverades 2020. De andra rummen uppdateras löpande, med fokus på att bevara hotellets personliga stil. Han samarbetar gärna med lokala företag, vilket bidrar till att skapa en hemtrevlig känsla.

Lyxigt inrett hotellrum med röda fåtöljer, valv och stora fönster med matchande gardiner.

Hotellens lite finare rum kallas ”Superior-rum”.

Det är svårt att kliva bort från köket efter så många år som kock.

Christoffer Karlström sitter i en röd soffa.

Christoffer Karlström.

Christoffer hanterar ofta flera projekt samtidigt och är därför van vid det hektiska tempot. På morgonen ser han till att frukosten är klar, med bland annat nykokta ägg och kaffe. Att träffa gäster från hela landet är en av de stora fördelarna med hotellverksamheten. Målet är att han på sikt ska kunna minska tiden på ”golvet” och istället fokusera på företagets strategi, vilket han beskriver som både utmanande och givande.

– Det är svårt att kliva bort från köket efter så många år som kock, men jag måste tänka större, säger han.

Samtidigt njuter han av att se hotellet fyllas med liv och uppskattar särskilt när idrottsföreningar och andra större grupper fyller hotellet på helgerna.

För att fylla ut de lugnare perioderna planerar Christoffer att rikta sig mer till lokalbefolkningen. Hotellet visar redan bandyns bortamatcher, vilket lockar en hel del folk. Han ser möjligheter att utöka med fler aktiviteter, som afterwork och andra tillställningar. Även ”Kulan” ska få sig ett nytt lyft i framtiden.

– Det blir ingen nattklubb, men vi vill skapa en mysigare miljö för gästerna att umgås i, säger han.
Planerna för framtiden är många, och Christoffer vill att hotellet ska vara en naturlig samlingsplats som lockar både turister och bybor. Visionen är att det ska vara en plats för alla. Oavsett om du är där för en kort övernattning eller för att njuta av en middag och umgås.
Med det starka engagemanget för Edsbyn har Christoffer byggt en grund för att Edsbyns Hotell ska fortsätta vara en viktig del av bygden, en plats där både nya och återkommande besökare känner sig som hemma.

Men nu, nu måste han faktiskt svara i telefonen.

Christoffer Karlström står vid ett fönster och pratar i telefon.
Inredningsdetalj i form av en glödlampa i en glaskupa, med prydnadsdjur runtom.

Hotellet är fyllt av smakfulla detaljer.

Fakta

Namn: Christoffer Karlström

Ålder: 36 år

Bor: Roteberg.

Familj: Sambon Tommy och deras åtta hundar.

Yrke: Entreprenör.

Tycker om Ovanåker: Att det är en glad och trevlig kommun att verka i.

Senast uppdaterad