Carolina Klûft

Pride - för alla människors lika värde

Mänskligt värde och värdighet. Vi höjer rösten för allas rätt att vara sig själv och älska den vi älskar.

Folkhälsa, Ovanåkers kommun vill belysa mångfald och allas rätt att vara den man vill och älska vem man vill. Det som känns självklart för heterosexuella är inte alltid lika enkelt för homo-, bisexuella, transpersoner och personer med queera uttryck och identiteter. Heteronormen är ofta oemotsagd, bland annat på arbetsplatser. I Ovanåkers kommun vill vi inte att det ska vara så. Läs mer om HBTQIA Öppnas i nytt fönster.

RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter. Läs mer om RFSL Öppnas i nytt fönster.

Pride Parade går av stapeln lördag den 3:e augusti!

Pridevekans traditionella parad går av stapeln i Stockholm med deltagare från hela landet. Läs mer om Stockholm Pride Parade 2024 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Prides syfte

Stockholm Pride är en ideell förening, enligt föreningens stadgar till för dem som känner sig delaktiga i och respekterar den kultur som har sina rötter i homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners liv. Detta manifesterar föreningen genom att varje år arrangera kulturfestivalen Stockholm Pride. Stockholm Pride är partipolitiskt och religiöst obundet. Läs mer om Stockholm Pride Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Senast uppdaterad