Trygghetscykling

Elever från Lillboskolan och Celsiusskolans årskurs 6 deltog vid trygghetscykling i Edsbyområdet. Pensionärer och föräldrar var också med och tyckte till!

Under tisdagskvällen den 20 augusti cyklade kommunpolisen, olika representanter från Ovanåkers kommun och flera civila runt i Edsbyn.
Syftet var inte enbart att förbättra konditionen efter sommarens alla glassar, vi identifierade förbättringsområden gällande upplevd trygghet och säkerhet i Edsbyn.
Bra jobbat alla ni som var med och bidrog med bra tips och idéer, säger Lana, kommunpolis.

Trygga och otrygga platser

Din trygghet är viktigt för oss. Därför frågar vi dig som är Ovanåkersbo, ung som pensionär!

Finns det platser i kommunen där du upplever att det är otryggt eller tryggt? Nu kan du på ett enkelt sätt berätta med bild och/eller text. Du är alltid anonym, men ditt deltagande är viktigt för att vi skall kunna göra ett förebyggande arbete för ett Tryggare Ovanåker.

Läs mer och skicka in ditt bidrag Öppnas i nytt fönster.

Trafik och trygghet

Trafiksäkerhet och trygghet är två begrepp som ofta används tillsammans. De är nära sammankopplade eftersom trygghet kan beskrivas som den upplevda känslan av säkerhet. Tryggheten kan alltså öka genom att den faktiska trafiksäkerheten förbättras. Men den kan också öka genom att känslan av säkerhet ökar.

Unga har rätt att få kunskap om sina möjligheter och rättigheter till delaktighet och inflytande i den kommun de bor i. Det är också självklart att beslut blir bättre om de som berörs av besluten blir lyssnade på och får uttrycka sin åsikt i frågan.

Tipsa polisen

Om det är en akut situation, ring 112.

Om du själv eller någon du känner har blivit utsatt för brott, anmäl det till polisen genom att ringa 114 14.

Om du sett eller hört något som skulle kunna hjälpa polisen att upptäcka, förebygga eller utreda brott kan du tipsa Polisen: Tipsa polisen Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad